Taon Hydraulik har slået hul på det tyske marked

Oprettet d.

Taon Hydraulik har slået hul på det tyske marked

Taon Hydraulik har slået hul på det tyske marked

 

Fordomme om tyskerne er blevet gjort til skamme hos den sydjyske hydraulikleverandør

Jesper Gram, direktør og indehaver af Taon Hydraulik. Foto: Taon Hydraulik

 

I 2021 besluttede Taon Hydraulik at starte salg på det nordtyske marked. Planen var stille og roligt at bygge salget op over de første to-tre år.

Forventningen hos Taon Hydraulik var nemlig, at det tyske marked kræver tid og tålmodighed. Indehaver og direktør, Jesper Gram, havde nemlig en fordom om et stift tysk marked, hvor formalia, standarder og overvældende dokumentation hørte til ordregangen.

Små ordrer er blevet til større forespørgsler

Virkeligheden har dog vist sig at være en anden. Efter at have lanceret en tysk hjemmeside og handelsportal med komponenter, og startet lidt markedsføring, er det faktisk gået overraskende stærkt for Taon Hydraulik.

- Der begyndte stille og roligt at dukke nogle ordrer op på nogle småting. Men der begyndte også at dukke nogle forespørgsler op på projekter og større ting, fortæller Jesper Gram.

Det er blandt andet mindre maskinproducenter, Taon Hydraulik gerne vil have fat i, og det har indtil videre vist sig at være et godt segment, der er let at handle med for den danske virksomhed.

- Jeg forestillede mig lidt den der med, at de skulle ind og kigge på standarder og så videre, men de er faktisk meget mere fleksible, end vi havde regnet med. Vi skal bare levere en bestemt løsning til deres maskine, og så er de faktisk åbne for at købe noget mere fra os, lyder det fra Jesper Gram.

Taon Hydraulik får både forespørgsler på enkelte komponenter og på større løsninger fra tyske kunder. Foto: Taon Hydraulik

Potentiale til at blive stort marked

Taon Hydraulik har i forvejen gode erfaringer med eksport til Norge og Sverige, og med den gode opstart i Tyskland forventer Jesper Gram, at det store tyske marked hurtigt kan komme til at tage en fremtrædende rolle.

 

- I dag har vi cirka 50/50 eksport til Skandinavien, men jeg tror da, Tyskland kommer til at ligge på højde med både Norge og Sverige. Det er jo et noget større marked. Jeg tror da forholdsvis hurtigt, at de er oppe på højde med Norge, som er vores største eksportmarked, siger han.

En anden overraskelse for Jesper Gram har nemlig været, at forespørgslerne kommer fra hele Tyskland.

- Jeg regnede egentlig med, at det skulle være ned til Hamburg, men nu er det fra München og alle mulige steder i Tyskland, de byder ind. Det overrasker mig faktisk, at de er så åbne for det. Men når det er større løsninger, de køber, betyder det ikke så meget, om den skal fragtes ned til Sydtyskland, fortæller han.